Veel gestelde vragen

 • Waar komt de groene stroom vandaan?

  De duurzame energie die wij op dit moment leveren, komt van de biomassacentrale van de Huisvuilcentrale in Alkmaar. Hier wordt 100% groene stroom opgewekt uit afval. Naast de groene stroom uit de biomassa centrale heeft GP Groot ook een eigen windmolen met een vermogen van 2.3 MW.

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Is overstappen van energieleverancier zonder risico's?

  Ja, overstappen is zonder risico. U merkt er in uw bedrijf/organisatie niets van en u komt geen moment zonder stroom of gas te zitten. De overheid staat hiervoor garant. Na de overstap is het enige zichtbare verschil de afzender op uw factuur. De overstap is namelijk alleen administratief.

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Hoe word ik klant?

  Ga naar de button “klant worden” en klik op "aanmelden voor groene stroom".

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Wanneer kan ik het contract opzeggen?

  Het contract is voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat u uw contract op elk willekeurig moment kunt opzeggen, met een maand opzegtermijn. U krijgt geen boete als u besluit om over te stappen naar een andere energieleverancier.

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Moet ik een boete betalen aan mijn oude leverancier?

  Als u bij uw huidige leverancier een contract voor een bepaalde tijd heeft afgesproken, kan het zijn dat u een boete krijgt opgelegd als u het contract eerder beëindigd. We raden u aan dit eerst na te vragen bij u oude leverancier.

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Wanneer ontvang ik een eindafrekening?

  U krijgt in twee gevallen een eindafrekening. Als u verhuist krijgt u een eindafrekening voor de levering op uw oude adres. U krijgt ook een eindafrekening als u verandert van energieleverancier. U krijgt de rekening uiterlijk in de tweede maand nadat u bent verhuisd of overgestapt. Als u binnen deze periode geen eindafrekening heeft ontvangen, kan het zijn dat de eindstanden hoger of lager zijn dan verwacht. In dat geval  controleren uw afrekening nogmaals en versturen alsnog de eindafrekening

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

  Als u gaat verhuizen, kunt u klant bij HVC Kringloopenergie blijven. U geeft uw verhuizing heel eenvoudig aan hen door.  Voor elektriciteit en gas kunt u uw leveringsovereenkomst meenemen naar het nieuwe adres. Neem contact op met onze Klantenservice (>hvcgroep.nl/klantenservice/contact), wij helpen u graag om de wijziging door te voeren. Voor warmte geldt dat uw leveringsovereenkomst eindigt, omdat de nieuwe bewoner zich voor warmte aanmeldt.

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Wanneer krijg ik een jaarnota?

  Een jaarnota is een jaarlijkse afrekening van uw energie. Op deze jaarnota worden uw voorschotbedragen opgeteld en afgetrokken van het totaalbedrag van de energie die u dat jaar heeft verbruikt. Het verschil hiervan moet u bijbetalen of krijgt u van ons terug.

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Hoe kan ik mijn meterstanden doorgeven

  U kunt inloggen op HVC KringloopEnergie via MijnKringloopEnergie (> mijn.kringloopenergie.nl/inloggen). In MijnKringloopEnergie kunt u uw meterstanden doorgeven. Als u een slimme meter heeft worden de meterstanden op afstand uitgelezen.

  Wij vragen om uw meterstanden in de volgende gevallen:
  1) wanneer u de overstap naar KringloopEnergie heeft gemaakt,
  2) gaat verhuizen of,
  3) bij het opstellen van uw jaarnota.

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
 • Wanneer wordt het bedrag van de jaarnota geïncasseerd of uitgekeerd?

  Wanneer u uw jaarnota heeft ontvangen, zal bij de betaling van het voorschotnota van de volgende maand automatisch de jaarnota verrekend worden

  Was dit het antwoord wat u zocht? JA NEE
Helaas was dit niet het antwoord op uw vraag.